Környezetpolitika

kornyezetA társaság vezetése tudatában van annak, hogy az emberiség- s azon belül az egyes nemzetek, társadalmak- fenntartható fejlődését csak a makro- és mikroszintű környezeti politikák és célok meghatározásával és gyakorlati megvalósításával lehet biztosítani, ezért fogalmazza meg saját környezet politikáját. A Jász-Plasztik Kft. minden tevékenységének állandó alkotórésze a környezeti szempontok figyelembevétele. A törvényi előírások betartása szükséges minimum, de nem állhatunk meg ezen a szinten.
A környezetközpontú irányítási rendszer érvényessége a Jász Plasztik Kft. Jászberény, Nyíregyháza telephelyeire terjed ki. Arra törekszik, hogy a tevékenységeivel összefüggésbe hozható környezeti terhelés a lehető legkisebb és kezelhető legyen.


A TÁRSASÁG KÖRNYEZETI TELJESÍTÉSÉVEL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS SZÁNDÉKAI, ELVEI ÉS FŐ IRÁNYVONALA:
1. A társaság elkötelezi magát a környezetközpontú irányítási rendszerének folyamatos javítására.
2. Különös figyelmet fordít a környezeti terhelések, valamint a sok hulladékot termelő technológiák kockázatainak csökkentésére tehát előtérbe helyezi a hasznosítást.
3. Elkötelezettséget vállal arra, hogy folyamatosan megfelel a társaságra és tevékenységére vonatkozó környezetvédelmi jogszabályoknak, határozatoknak, szabványelőírásoknak, vevői követelményeknek és belső szabályozásoknak.
4. A környezetközpontú irányítási rendszer működését biztosító, és a rendszer lényeges elemeit és azok kölcsönhatásait leíró dokumentációt hoz létre, amelyet bevezet, fenntart, valamint gondoskodik arról, hogy valamennyi munkatárs ismerje annak rá vonatkozó tartalmát.
5. Folyamatosan gondoskodik a munkatársak környezettudatosságának fokozásáról.
6. Új tudományos eredmények felhasználásával folyamatosan fejleszti szolgáltatásait, technológiáit a környezeti szempontok és a költségcsökkentés lehetőségeinek figyelembevételével.(elérhető legjobb technológia)
7. Ösztönzi alvállalkozóit a környezetközpontú irányítási rendszer egyes elemeinek bevezetésére ill. tájékoztatja ezzel kapcsolatos kötelezettségeikről.
8. Végül gondoskodik arról, hogy a társaság környezeti politikája, tevékenysége és a környezetre gyakorolt hatása legyen nyilvános, azaz bárki számára hozzáférhető.

KÖRNYEZETI CÉLOK ÉS ELŐIRÁNYZATOK A 2016 ÉVRE
A Jász-Plasztik Kft. környezeti politikájának szellemében a következő célok megvalósítását tűzi ki maga elé:
1. Alternatív energiaforrások felhasználásának fejlesztése
A szélerőmű építési engedélyének benyújtása az engedélyező Hatósághoz.
2. Levegőtisztaság-védelmi monitoring rendszer kialakítása
27-es épületben folyamatos mérőberendezés kialakítása.
3. Hulladék visszagyűjtés növelése
Akkumulátor hulladék mennyiségének növelése 5%-al.

 

HASZNÁLT AKKUMULÁTOR BEGYŰJTÉSE
A Jász-Plasztik Kft. (KÜJ: 100 190 953) az országos veszélyes hulladék szállítási engedélyei alapján a telephelyein (Jászberény, Necső telep 5.KTJ:100317403, Sülysáp, Szecsői út 5.KTJ:100683859, Pécs, Komlói u. 229.KTJ:101185610.) ill. a termelők és a begyűjtők telephelyein átveszi az akkumulátor hulladékot.
Saválló és lefedhető konténereket helyez ki a szerződött partnereinél. A konténereket ADR engedéllyel rendelkező járművel szállítja.

 

KÖRNYEZETVÉDELMI ENGEDÉLYEK:
A kft. rendelkezik egységes környezet használati engedéllyel az akkumulátor hasznosító tevékenységére valamint műanyag hulladék feldolgozására hulladékhasznosítási engedéllyel.

 

Címünk:
5100 Jászberény
Necső-telep 1.
Our Address:
HU-5100 Jászberény
Necső telep 1

KÖZPONTI ELÉRHETŐSÉG

Telefon H-P: 8-17h

+36/ 57-413-413

 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

40741