Sajtóközlemények

szechenyi2020A Jász-Plasztik Kft. hulladékhasznosító innovációs bázisának tesztüzemi berendezésekkel történő bővítését kívánja végrehajtani. A cég 1,190 milliárd Ft Uniós vissza nem térítendő támogatást nyert az Innovációs és technológiai parkok, valamint fejlesztési központok támogatása című pályázati kiíráson. A 2,388 milliárd Ft összköltségvetésű beruházásból a Kft. a kutatás-fejlesztési bázisát fejleszti.

A több mint 20 éve, 1994-ben alakult Jász-Plasztik Kft. műanyagfeldolgozó és szerszámkészítő tevékenységét idővel akkumulátor-gyártással és egyéb termelő és kereskedelmi, szolgáltató tevékenységgel is kibővítette. Ma a Kft. több ezer tonna műanyag és akkumulátor hulladékot gyűjt vissza újrahasznosítási céllal, mely mennyiség a jelenleg is zajló egyéb fejlesztéseknek köszönhetően várhatóan növekedni fog. Ezért is célja a cégnek, hogy hulladékhasznosítási tevékenységét saját K+F bázisán továbbfejlessze és a végzett kutatások révén a létrejövő fejlesztési eredményeket tesztüzemi gyártás keretében is tesztelni tudja. A kutatások eredményei a jövőben közvetlenül felhasználhatóak lesznek a feldolgozóipari termelésben, nemcsak a Jász-Plasztik Kft. üzemében, hanem más vállalkozásoktól kapott K+F megbízások teljesítése révén általában a hulladékhasznosítási tevékenységben is.

Jelen projekt közvetlen célja így az, hogy a Jász-Plasztik Kft. már működő kutató-fejlesztő infrastuktúráját tesztüzemi körülményekkel bővítse, oly módon, hogy a tesztüzemi berendezések egyben kapcsolódnak a jelenlegi gyártási technológiához, kiegészítve, fejlesztve azt.

A fejlesztés keretében a tesztüzemi célokat szolgáló gépek és berendezések kerülnek felszerelésre a regranulátum előállítás és műanyag fröccsöntés technológiájához, valamint fröccsöntő szerszámok gyártásához, ólomhulladék hasznosításához, és savas akkumulátorok újrahasznosításához kapcsolódva. A beruházást a Kft. a jászberényi székhelyén, valamint több telephelyén (Nyíregyháza, Nagyréde, Jászapáti), várhatóan 2015. december 31-ig valósítja meg.

A beruházásnak köszönhetően a Kft. 63 db új munkahelyet teremt.

További információ kérhető:

Balogh Anikó

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Címünk:
5100 Jászberény
Necső-telep 1.
Our Address:
HU-5100 Jászberény
Necső telep 1

KÖZPONTI ELÉRHETŐSÉG

Telefon H-P: 8-17h

+36/ 57-413-413

 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

40741