Újrahasznosítás

2015-ben kezdtük el a termelést Jászapátin, ahol elsősorban a környezetvédelmi előírásokat szem előtt tartva PET újrahasznosítással foglalkozunk, támogatva ezzel főként nagyrédei telephelyünk alapanyagellátását. A PET anyagon kívül, hulladék (LDPE) fóliák újrahasznosítását is végezzük.

A PET palackok feldolgozásából származó őrlemény évi 20.000 tonna kapacitást jelent cégünk számára. A PET palackok színre válogatott bálák formájában kerülnek telephelyünkre, melyeket geotermikus energia felhasználásával nyert technológiai melegvízzel mosunk. A kézi, illetve automatikus gépi válogatás során az egyéb műanyag szennyeződések és a fémek eltávolítását követően az anyagból őrleményt képezünk. A felületen maradó szerves anyagok eltávolítása a többlépcsős mosási fázison keresztül megy végbe. A szeparálás, a szárítás és a porleválasztás után az őrlemény osztályozásra, végül csomagolásra kerül.

A PET palackok újrahasznosítása mellett tevékenységi körünk részét képezi a hulladékfóliák feldolgozása is, évi 8.000 tonna kapacitással. A fóliafeldolgozás a hulladékfóliabálák kibontásával veszi kezdetét, melyet az aprítás, az előmosás, úsztatás és a vizesdarálás fázisa követ. A főként LDPE granulátum a főmosás, a mechanikai-, és termikus szárítás után az in-line granulálás folyamatában kerül előállításra.

Az újrahasznosítás nemcsak jászapáti, de jászberényi telephelyünk tevékenységi körét is gazdagítja, ahol zárt rendszerben, használt akkumulátorok feldolgozását követően, újakat gyártunk.

Címünk:
5100 Jászberény
Necső-telep 1.
Our Address:
HU-5100 Jászberény
Necső telep 1

KÖZPONTI ELÉRHETŐSÉG

Telefon H-P: 8-17h

+36/ 57-413-413

 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

40741